תפריט

קריינית\מגישה - שפרבר ליהיא

לי שפרבר קריינית מגישה

ראיון היכרות לקריין / מגיש – גלריית הקריינים 'אולפני ליקול'

  • שם מלא:

שפרבר ליהיא

  • היכן רכשת את הידע והניסיון בקריינות / הגשה?

שירתתי בגלי צה״ל כקריינית ומגישה. בנוסף, ריכזתי את מחלקת הפרומו של גלצ וגלגלצ, האחראית על הכשרת ובימוי קריינים לפרומואים ותשדירי שירות המשודרים בשתי התחנות. בדרך זו, התמקצעתי בתחום הן בכיסא הקריינית והן בכיסא הבמאית. למדתי להכווין קריינים לאינטונציות מדויקות, לטון הנדרש, לתיאטרליות במידת הצורך, וכן לביים כל קריינות לביצוע המדויק ביותר!

עבדתי יחד וגם למדתי מקריינים מקצועיים ובכירים, כמו דורי בן זאב, אורלי יניב, הדר מרקס, רן יבנאי, ערן אליקים, אחינעם בר, עומר גפן' נדב רביד ונוספים.

כקריינית, התנסיתי בעצמי בקשת רחבה של קריינויות, בהן:

  • הגשת מהדורות חדשות בכל שעות היממה
  • שידור תכניות עומק ומגזין
  • שידור רצועה יומית בגלגלצ – ״קולות החיילים״, לרבות שידורי שטח ותכניות מיוחדות לאורך השנה
  • פינות ותסכיתים כמו ״דקה ישראלית״
  • אותות רשמיים של גלי צה״ל
  • פרומואים ותשדירי שירות כאמור לעיל

לסיכום, שירותי בגלצ היווה לא רק בית ספר אינטנסיבי ואיכותי לקריינות, אלא גם מגרש התנסויות מקצועי וממשי. למדתי מהטובים ביותר, ביצעתי והתנסיתי בשעות ההאזנה המושמעות ביותר, וחוויתי קשת רחבה של סגנונות קריינות מדי יום.

כעת, אני מוכנה לצאת אל העולם, ולכבוש יעדים נוספים רבים בתחום.

  • באילו שפות אתה מקריין או מגיש?

עברית ואנגלית.

  • מאיזו שנה אתה עוסק בתחום הקריינות?
  1. צעירה, אך רעננה, רעבה ומוכנה לעבודה!
  • ספר/י לנו על פרויקט קריינות שלא תשכח לעולם – ומה הפך אותו לכל כך מיוחד עבורך?

ביום הזיכרון האחרון הגשתי בגלי צה״ל תכנית שהפקתי וערכתי בשם ״פצע פתוח״, אשר עסקה בשלושה חללים חטופים משבעה באוקטובר. באמצעות הקריינות שחיברה בין קטעי הדיבור של קרובי החללים, היה עליי להנגיש למאזינים את סיפורם המורכב; על האנשים שהיו, החטיפה והמוות האכזריים, ועל האבל המורכב עבור משפחותיהם ללא קבורה ראויה.
זה היה אתגר גדול, אך באותה נשימה זה היה אחד התהליכים המשמעותיים שעברתי כחלק מעשייתי ברדיו. אני מאמינה שבאמצעות הטקסטים והקריינות הרגישה, הצלחתי לחלוק כבוד ראוי לאותם חללים, להנציח אותם, ולהעניק קול חשוב גם לקושי והכאב של משפחותיהם.

קישור לתכנית המלאה – ״פצע פתוח״ בגלצ

  • מה דעתך על תחום הקריינות בישראל ובעולם?

כאמור, אני מאמינה שקריינות מדויקת משפיעה על הגישה והדרך הישירה אל ליבו של המאזין. בין אם זה באמצעות קול עמוק ובטוח, ובין אם זה באמצעות קלילות או רעננות סוחפת. על אף שמעל עולם התעשייה המודרנית מרחף איום ה-AI הקורא להחליפנו, אני מאמינה ש״אנושיות״- לעולם לא יהיה ניתן להחליף. לכן, יכולת ההבנה האנושית של מה בדיוק הטקסט צריך לשדר, לצד השימוש האנושי הנכון בקול – בהתאמת טון, נימה, אינטונציה, תיאטרליות מידתית וכדומה – הם קריטיים ומשמעותיים בימינו, ומצביעים על יתרון יחסי משמעותי בין קריינים.

  • מה מרגש אותך במיוחד בעבודת הקריינות, ומה לא תקריין לעולם?

מרגשת אותי היכולת לעורר רגש, רק באמצעות הקול. מרגשת אותי היכולת לרתק אנשים, רק באמצעות חוש השמיעה שלהם. מרגשת אותי היכולת ליצור תחושה של קרבה, בעזרת המימד הרדיופוני בלבד.

כמו כן אני פתוחה תמיד להצעות ולא נוטה להגביל את עצמי לתשדירים מסוימים, אך בטוחה שאציב גבול כלפי תשדירים בעלי אופי הרסני, כמו תשדירים אנטישמיים או אנטי ציוניים.

  • מהו החלום הגדול שלך בתחום הקריינות / ההגשה – ולמה?

הגשה בפריים טיים טלוויזיוני – במיוחד מאז תחילת המלחמה, ראינו כמה המציאות הישראלית מצריכה רגישות, דיוק, רצינות, אך גם הומור וקלילות במקומות הנכונים – ובייחוד בתוכן שאנו צורכים. כשהשילוב המדויק של כל אלו מזוקק לאחד – הקהל הישראלי מקבל בדיוק את מה שהוא צריך. במשבצת הזאת אני חולמת למצוא את עצמי, בביטחון על במה כמו שתמיד אהבתי, בוחרת בניסוחים מצוינים ובאנרגיה שגם כובשת וגם מותאמת לקהל. חולמת להצליח לרגש, לסקרן, להצחיק, לעניין, ובעיקר להחזיק את הכל יחד – מול קהל ישראלי גדול כל כך.

  • איך את רואה את עצמך כקריינית בעוד 10 שנים?

בעוד 10 שנים אני רואה את עצמי מקריינת קמפיינים טלוויזיונים נבחרים, וכן מגישה ומנחה בפורמטים גדולים ברדיו/דיגיטל/טלוויזיה.

  • למה לדעתך לקוחות צריכים לבחור דווקא בך עבור הפרויקט שלהם?

אל עמדת הקריינית אני מגיעה לא רק כקריינית, אלא גם כאשת קריאטייב, שיווק, יוצרת תוכן ובמאית פרומואים. בגלל הניסיון בכל הכובעים האלה, יש לי יכולת להבין מה בדיוק הלקוח מחפש, לרדת אל סוף דעתו ולהגיש תוצר מדויק עבורו.
מעבר לכך, בשנה האחרונה נהפכתי למזוהה עם ״קולות החיילים״ בגלגלצ, הן בשידורי הרדיו והן ברשתות החברתיות. הקול המזוהה עם החיילים, עשוי לעורר קונוטציה חיובית במיוחד עכשיו. כשאני ממשיכה ליצור תוכן ברשתות ולתפוס קהל, אני מאמינה שכדאי לתפוס את הגל 🙂

שיחה עם נציג

×

שיחת ווטסאפ

דילוג לתוכן